VÅRA

TJÄNSTER

HUR KAN VI HJÄLPA

DIG

Hos oss på Djurkompetensen kan du utveckla din kunskap och lära dig mer om djurs betydelse för vårt mående. Djur gör stor skillnad i samhället för många individer och kan gå in och utföra fantastiska insatser när våra ord inte räcker till. 

Vi skräddarsyr efter behov, önskemål och förutsättningar genom att erbjuda coaching, föreläsning och workshops. 

01.

Tjänster

FÖRELÄSNING

Vi erbjuder föreläsning online och våra huvudämnen är användning av djur som resurs, djurs positiva effekter för vårt mående och hur man kan implementera djur i verksamhet på ett säkert och pedagogiskt sätt.

Djur har en god inverkan på vårt mående. Man kan träna olika egenskaper och förmågor.

Exempel på olika fördelar kan vara ökad självkänsla, ökad tillit, förbättrat minne, ökad fysisk aktivitet och vara ett verktyg vid ett motivationsarbete. 

COACHING

POPULÄR

Vill du vidareutveckla din roll som utbildad hundförare, eller kanske driver du en verksamhet med djur och vill utveckla din yrkesroll inom användning av djur som resurs. 

Eller kanske är du chef för en arbetsplats där det finns djur och vill arbeta mer pedagogiskt, säkerställa arbetsplatsen eller få ett mer hållbart arbetssätt med djur som resurs? Då kan du boka coaching online med oss där vi hjälper dig vidare.

WORKSHOP

Vi arrangerar workshops med fokus på samspel mellan hund och människa. Vi arbetar med hur man kan stärka relationen mellan hund och hundägare samt inspirera till aktivitet för hela familjen.

Djurkompetensen värnar om en tygg och god relation mellan hunden och hundägare.

Genom olika former av aktiviteter stärker vi relationen. Vi ser även vikten av att ha kul tillsammans med hunden och vara lyhörd inför hundens behov. 

01.

FÖRELÄSNING

Här följer några exempel på färdiga koncept: 

– Arbeta med djur som resurs 

– Implementering av djur i verksamhet 

– Djurs positiva effekter på vårt mående 

– Hundens mentalitet 

– Fysiskt och mental hållbar tjänstehund 

Vi skräddarsyr gärna en föreläsning utifrån era behov och önskemål. Vill du boka en föreläsning eller har frågor ta kontakt med oss via formuläret eller skicka ett mail till info@djurkompetensen.se

02.

COACHING

Vi vänder oss till dig/er som redan arbetar med djur.

 Exempelvis: 

– Är utbildad social tjänstehundsförare 

– 4H-gård

 – Nurgård

 – Rehabiliterings gård

 – Djurpark eller liknande

 – Arbetar i verksamhet inom äldreomsorgen, Lss, psykiatrin, kriminalvården etc 

Vi skräddarsyr coaching utifrån de behov som finns. Vill du boka coaching eller har frågor ta kontakt med oss via formuläret eller skicka ett mail till info@djurkompetensen.se

03.

WORKSHOP

Djurkompetensen lägger stor vikt vid hundens välfärd både som familjehund och social tjänstehund. Hunden har en stor betydelse för familjen och som hundägare är det viktigt att skapa förutsättningar för en välmående hund i vardagen. Vi erbjuder workhops för både hund och hundägare:

– Vi utför aktiviteter i syfte av att stärka relationen och kommunikationen mellan hund och hundägare. 

– Vi utför familjeaktivitet med hund där syftet är att skapa en aktivitet för hela familjen där vi arbetar med anknytning, samarbete och kommunikation. 

– Workshops för utbildade Sociala tjänstehundar.

{

Tacksam

Lämplighetstestet var väl förberett med bra och tydliga instruktioner vilket gjorde det både intressant och roligt trots nervositet. Jessica och Matilda hade ett mycket fint mottagande och bemötande.

Tack!

04.

Q&A

Tusen frågor? Lugn här får du svaret på de frågor vi oftast får från våra kunder.

FAQ

Här får du svar på de vanligaste frågorna kring våra utbildningar. Hittar du inte svaret så kontakta oss så hjälper vi dig. info@djurkompetensen.se

Vid vilken ålder kan man göra ett lämplighetstest för hunden?

Minimum ålder är 1 år

Hur gammal kan hunden max vara för att göra ett lämplighetstest?

Det beror på individen. Men man brukar ha som en generell regel att en tjänstehund skall gå i pension vid ca 10-11 års ålder.

Kan vilken ras som helst arbeta som social tjänstehund?

De flesta raser kan arbeta som social tjänstehund. Det man generellt kan säga är att hunden måste tycka om att arbeta tillsammans med människor vilket inte alla raser gör. Men storleksmässigt kan vilken hund som helst passa utifrån de förutsättningarna verksamheterna har.

Vilken kompetens krävs det av den blivande hundföraren?

Man skall ha den grundkunskap som arbetsgivaren kräver vilket innebär att man ska ha kunskap om den målgrupp som man ska arbeta med. Alternativt att man läser in den kunskapen parallellt med hundförarutbildningen.

Kan man påbörja utbildningen utan hund?

Ja, det kan man. Men man skall ha tillgång till en hund som man kan träna med under utbildningen. När man hittat en hund som passar gör man ett lämplighetstest och gör praktiken.

Hur ser kursupplägget ut?

Man börjar med att göra ett lämplighetstest för hunden. Själva utbildningen varar ett år. Utbildningen sker digitalt med onlineträffar vid varje ny modul.

Varje modul innehåller arbetsuppgifter som skickas in skriftligt. Utbildningen innehåller 3 fysiska träffar och man har individuell coachning under hela årets gång.

Det finns även en praktiktid på 20 veckor totalt där man är ute och arbetar inom den verksamhet som det är tänkt att man skall arbeta.

Måste jag gå utbildningen igen om jag vill utbilda en hund till?

Nej, det behöver du inte. Men det som krävs är att den nya hunden gör ett lämplighetstest och att man gör sin praktik och avslutar med en certifiering.

05.

KONTAKT

Vi vill så gärna höra ifrån dig om du har frågor eller funderingar kring våra tjänster, samarbeten etc.

Jag är intresserad av att veta mer om

4 + 9 =